Gode tips for å øke en kvinnes fertilitet

I dagens hektiske verden så er det mange par som sliter med lav fertilitet. Årsakene er ofte stress, forurensing,  livstils valg og andre faktorer som henger sammen med den moderne verden.

Det er også flere sykdommer og syndromer som kan gi nedsatt fertilitet.

Heldigvis så er det også mange muligheter for å få hjelp til å øke fertiliteten hos kvinner og selvsagt hos menn.

Vitaminer

kvinnes fertilitetDet er en rekke vitaminer som det anbefales å ta for både økt fertilitet hos kvinner og menn, samt sikre at fosteret får en god utvikling.

Folat

Dette er et viktig tilskudd som hjelper å forhindre ryggmargs brokk og sikrer en normal utvikling av ryggmargen.

I tillegg har det vist seg at kvinner som tar folat regelmessig blir mer fertile.

Sink

Dette tilskuddet hjelper både menn og kvinner å få en økt fertilitet. Mangel på sink i kroppen har vist seg å ha en negativ innvirkning på kromosomer som er viktig for fertiliteten og for å sikre et normalt svangerskap.

Omega 3

Korrekt mengde med Omega 3 og essensielle fettsyrer gjør kroppen sunn og mer fertil. Her må man dog være oppmerksom ettersom det å ha for mye Omega 3 i kroppen kan være negativt. En enkel blodprøve vil gi deg svare på om du har for mye eller for lite i kroppen.

Det er også flere andre tilskudd som hjelper å sikre økt fertilitet, men det er viktig å sjekke om man har nok av disse vitaminene i kroppen først. For mye av et tilskudd kan skape problemer for kroppen. Derfor bør man ta blodprøver hos legen hvis man opplever at det er vanskelig å bli gravid.

Gode, generelle råd for å få økt fertilitet

Hvis man har prøvd en stund å bli gravid så kan det være nødvendig å gjøre noen endringer i livstilen for å øke sjansene.

Først og fremst så gjelder det for både menn og kvinner å stumpe røyken. Nikotin har en negativ påvirkning på både sexlyst og fertilitet for begge kjønn.

Det lønner seg også å passe vekten. For lav vekt eller for høy vekt kan ha negativ innvirkning på fertiliteten. Dette gjelder både for menn og kvinner. Menn vil få færre sædceller og kvinner vil produsere færre fruktbare egg.

En sunn livstil, med moderat trening og sunn mat vil hjelpe å øke sjansene for å få barn. Prøver man uten hell i mer enn et år så bør man også snakke med legen for å få en vurdering.